Ha egészségesen szeretne étkezni, akkor érdemes lehet megvizsgálnia az olívaolajat, mint egy lehetséges összetevőt az étrendjéhez. A fő oka annak, hogy ez a fajta olaj olyan jó Önnek, hogy sok egészséges zsírt tartalmaz, nem beszélve arról, hogy tele van ízekkel. Az olívaolaj a növényi olajjal vagy a napraforgóolajjal összehasonlítva segíthet csökkenteni a gyulladást a szervezetben, és csodát tesz a szív egészségével is.
Úgy gondolják, hogy a krónikus gyulladás a betegségek, köztük a 2-es típusú cukorbetegség, az Alzheimer-kór, sőt az elhízás egyik vezető hajtóereje. Ha több olívaolajat tartalmaz az étrendben, hamarosan rá fog jönni, hogy ez nagymértékben csökkentheti az ilyen állapotok következtében fellépő gyulladásokat. Ennek az olajnak a gyulladáscsökkentő hatásait az antioxidánsok közvetítik. Az egyik az oleocanthal, amely az ibuprofénhez nagyon hasonló módon működik. Egyes tudósok úgy vélik, hogy a mindössze 50 ml olívaolajban lévő oleokantál az ibuprofén hatásainak 10%-át tudja biztosítani, így nem nehéz belátni, hogy hosszú távon ez fenomenális előnyökkel járhat.
Szűrt V szűretlen olívaolaj
Ha több olívaolajat szeretne beépíteni étrendjébe, először meg kell értenie a különbséget a szűrt olívaolaj és a nem között, így biztosíthatja, hogy a legnagyobb előnyöket élvezhesse. Ha többet szeretne megtudni a szűrt és a szűretlen olívaolajról, nézze meg az alábbi infografikát.
Myrolion által tervezett infografika