Oldal kiválasztása

[ad_1]

A piskótához:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • A krémhez:

  • 30 dkg málna (fagyasztott)
  • kb. 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg mascarpone
  • 0,3 l Hulala tejszínhab
  • 1/2 csomag zselatin fix
  • rum vagy aroma ízlés szerint
  • A mázhoz:

  • 10 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál tej
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg étcsokoládé
  • kókuszreszelék
  • A piskótához a tojásokat a cukorral és a sóval kb. 15 percig robotgéppel duplájára verjük, beleszitáljuk a lisztet, majd sütőpapírral bélelt 29 x 1 9 cm-es tepsibe öntjük. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

    A málnát felolvasztjuk. leszűrjük és botmixerrel összetörjük. A mascarponét jól kikeverjük a kétféle cukorral, rummal, vagy aromával, és összekeverjük a málnával. A tejszínhabot kemény habbá verjük a zselatinfix-szel és óvatosan a krémhez adjuk.

    A kihűlt piskótát kettévágjuk, és egyenletesen elkenjük rajta a krémet, majd befedjük a piskóta másik felével. Tedd a hűtőbe, amíg elkészíted a mázat.
    A mázhoz a porcukrot, a tejet és a vajat egy serpenyőben simára olvasztjuk, és beletörjük az étcsokoládét. Elolvadásig keverjük, majd a kész süti tetejére csurgatjuk. Hagyjuk kicsit hűlni és szórjuk meg kókuszreszelékkel. Szeletelésig hűtőbe tesszük.

    Mészáros Erika receptje. Forrás

    [ad_2]

    Forrás