[ad_1]
A piskótához:
A krémhez:
A mázhoz:
A piskótához a tojásokat a cukorral és a sóval kb. 15 percig robotgéppel duplájára verjük, beleszitáljuk a lisztet, majd sütőpapírral bélelt 29 x 1 9 cm-es tepsibe öntjük. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
A málnát felolvasztjuk. leszűrjük és botmixerrel összetörjük. A mascarponét jól kikeverjük a kétféle cukorral, rummal, vagy aromával, és összekeverjük a málnával. A tejszínhabot kemény habbá verjük a zselatinfix-szel és óvatosan a krémhez adjuk.
A kihűlt piskótát kettévágjuk, és egyenletesen elkenjük rajta a krémet, majd befedjük a piskóta másik felével. Tedd a hűtőbe, amíg elkészíted a mázat.
A mázhoz a porcukrot, a tejet és a vajat egy serpenyőben simára olvasztjuk, és beletörjük az étcsokoládét. Elolvadásig keverjük, majd a kész süti tetejére csurgatjuk. Hagyjuk kicsit hűlni és szórjuk meg kókuszreszelékkel. Szeletelésig hűtőbe tesszük.
Mészáros Erika receptje. Forrás
[ad_2]
Forrás