Oldal kiválasztása


Hihetetlenül finom és gyönyörű lengyel torta: Pani Walewska! Igazi finomság lesz! Hozzávalók a tésztához: 250 gramm liszt 1 teáskanál sütőpor 50 gramm cukor 100 gramm vaj 3 darab tojássárgája Hozzávalók a krémhez: egy evőkanál liszt 1 evőkanál keményítő 250 ml tej 50 gramm cukor 1 darab tojássárgája 1 csomag vaníliás cukor 100 gramm vaj Hozzávalók a habhoz: 4 db tojásfehérje 125 gramm porcukor fél kanál keményítő Ezenkívül: Elkészítés: 200 gramm lisztet egy tálba öntünk, hozzáadjuk az apróra vágott vajat, majd kézzel gyúrjuk. Közben hozzáadjuk a sütőport, a cukrot és a tojássárgáját, majd összegyúrjuk a tésztát, ha kell még lisztet vagy vizet adunk hozzá. A tésztát kinyújtjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és az aljára fektetjük a tésztát. A tésztát megkenjük lekvárral. Négy tojásfehérjét kikeverünk a porcukorral és hozzáadjuk a keményítőt. A kapott habot a lekvár tetejére helyezzük. 180 fokon 40 percig sütjük. Főzzük a tejszínt. A tejet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a keményítőt, a lisztet, és sűrűre keverjük. Hagyja kihűlni. A tepsit kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a formából és félbevágjuk. Amint a krém kihűlt, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a vajat. A tészta egyik felét megkenjük tejszínnel, majd a tészta másik felével letakarva 2 órára hűtőbe tesszük. Utána felvághatod és megeheted. Jó étvágyat!