Oldal kiválasztása

[ad_1]

Ma egy olyan finomság receptjét mutatjuk be, amit azonnal vágj két szeletre, mert egy nem lesz elég! Hozzávalók a tortalaphoz: 12 tojás, 16 evőkanál cukor, 12 evőkanál liszt, 6 evőkanál darált dió, 4 evőkanál szénsavas szóda, 1 csipet só, 2 evőkanál kakaó, 1 zacskó sütőpor. Hozzávalók a krémhez: 500 ml tej, 1 zacskó vanília ízű pudingpor, 6 evőkanál cukor, 2 zacskó vaníliás cukor, 300 g margarin, 150 g darált dió, 50 g csokoládéreszelék. Elkészítés: Készítsük el az első lapot. 6 tojás fehérjét verjünk fel egy csipet sóval és adjunk hozzá 8 evőkanál cukrot. Amikor a cukrot felvertük, hozzáadjuk a darált diót és a 6 evőkanál lisztet. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük az elkészített masszát és 180 fokos sütőben kb 30 percig sütjük. Készítsük el a második lapot. 6 tojásfehérjét felverünk, hozzáadunk 8 evőkanál cukrot, az üdítőt és 6 evőkanál lisztet, amiben a kakaót elkevertük. Végül belekeverjük a 6 tojás sárgáját, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Süssük kb. 25 percig 180 fokos sütőben. Elkészítjük a krémet. Forraljon fel 400 ml tejet. Egy tálban elkeverjük a vaníliás pudingport a tojások sárgájával (6 tojás maradt az első tortalapból) és 100 ml tejjel, a felforralt tejhez keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha megsült, levesszük a tűzhelyről és hagyjuk kihűlni. A margarint habosra keverjük, majd a darált dióval együtt a krémhez adjuk. A kakaós tortalapot tálcára tesszük és az elkészített krém felével megkenjük, a dióval készült lapot ráhelyezzük a krémre, és rákenjük a maradék krémet. Az összeállított torta tetejét megszórjuk csokireszelékkel, és egy napig állni hagyjuk, hogy megpuhuljon. Másnap szeleteld fel, élvezd!